Veilig daten

Wil je graag veilig daten, maar weet je niet goed hoe je dat het best aan kunt pakken? Zoek je naar handige tips om veilig te daten, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan? Online kan een ieder zich voordoen als iemand anders, hoe serieus je ook op zoek gaat naar een leuk contact of een spannende date. Je kunt veilig daten door gebruik te maken van een betrouwbare website, relatief anoniem te blijven, iemand goed te leren kennen en op een veilige plek af te spreken.

Daten via een betrouwbare website

Je kunt allereerst veilig daten door gebruik te maken van een betrouwbare website. Schrijf je bij voorkeur in op een website waar je betaalt om anderen berichten te kunnen sturen. Wellicht ervaar je dat als een flinke eerste stap, maar dat gevoel hebben anderen dan waarschijnlijk ook. Dat betekent dat oplichters en andere niet-serieuze daters vooral de gratis websites zullen gebruiken. Je kunt veilig daten op een website waar je een bedrag betaalt om lid te zijn, of waar je niet zomaar gratis berichten naar anderen kunt sturen.

Blijf relatief anoniem

Wil je veilig daten op het internet? Dan is het bovendien verstandig om relatief anoniem te blijven, hoe lastig dat misschien ook lijkt. Je kunt een leuk gesprek aangaan met de ander en spreken over je hobby’s, je voorkeuren of wat je absoluut een afknapper vindt. Probeer de persoonlijke gegevens echter zoveel mogelijk achter de hand te houden, voor wanneer je ook wat meer weet over de ander. Deel niet zomaar een telefoonnummer, je emailadres of je echte naam.
In plaats daarvan kun je veilig daten door allereerst een nieuw emailadres aan te maken, bijvoorbeeld bij Gmail of Windows Live Mail. Gebruik dat emailadres om een nickname aan te maken, waaruit je echte naam niet zomaar af te leiden is.

Leer iemand kennen

Probeer vervolgens veilig te daten door iemand daadwerkelijk beter te leren kennen. Spreek over elkaars voorkeuren en jullie hobby’s, maar ook over waar jullie ongeveer vandaag komen, hoe oud jullie zijn en waarom jullie actief zijn op de website. Probeer stapje voor stapje meer over de ander te weten te komen. Het is bovendien verstandig om zoveel mogelijk informatie te controleren. Klopt het met elkaar en valt er iets te checken? Je kunt op die manier veilig daten, aangezien je een goed beeld krijgt van wie je tegenover je hebt zitten.

Veilig daten en afspreken

Verloopt het online daten op een leuke manier en wil je de ander ook graag een keer in het echt ontmoeten? Je kunt veilig daten door bij voorkeur af te spreken op een openbare plek en niet teveel van je persoonlijke spullen mee. Probeer pasjes thuis te laten, neem alleen wat contant geld mee en een mobiele telefoon, het liefst een prepaid exemplaar dat je alleen hiervoor gebruikt. Je kunt dan veilig daten en de ander beter leren kennen. Is alles in orde en is er inderdaad een klik? Dan kun je de volgende keer je eigen spullen weer meenemen.

De 3 beste senioren datingsites

Tegenwoordig is het voor ouderen steeds belangrijker om een partner te kunnen vinden. Een partner waarmee ze oud kunnen worden. …

7 Valentijn Cadeaus waar je niet mee kan falen

Het is weer bijna zover: Valentijnsdag! Hét moment om jouw (geheime) liefde te verassen. Maar wat geef je hem of haar?! …

Een geheime relatie via Second Love

Vroeger ontstonden relaties over het algemeen tijdens een avondje uit in de plaatselijke horecagelegenheid of een café of …